Agenda archief

• Opening Lentetentoonstellingen

De Kunstvereniging en kunstenaars nodigen u van harte uit voor de opening van de lentetentoonstellingen op zaterdag 18 maart 2017.

• Opening Wintertentoonstellingen

De Kunstvereniging en kunstenaars nodigen u van harte uit voor de opening van de wintertentoonstellingen op zaterdag 17 december 2016.

• Kunstenaarsgesprek Traumraum

Ter afsluiting van de tentoonstelling Traumraum, vindt op zondag 27 november 2016 om 15.00 uur een gesprek plaats met kunstenaars Sebastiaan Schlicher en Lenneke van der Goot.

• Kunstmoment 2016

• Kunstenaarsgesprek Lucas Lenglet

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Yes & No, vindt op zondag 2 oktober een gesprek plaats met kunstenaar Lucas Lenglet.

• Masterclass Tekenen: Robbie Cornelissen

Drawing Centre Diepenheim, onderdeel van Kunstvereniging Diepenheim, organiseert in het weekend van 10 en 11 december 2016 een Masterclass Tekenen.

• Opening Zomertentoonstellingen

De Kunstvereniging en kunstenaars nodigen u van harte uit voor de opening van de zomertentoonstellingen op zaterdag 25 juni.

• Kunstenaarsgesprek

Ter afsluiting van de tentoonstelling DRAWING FRONT Diepenheim vindt op zondag 5 juni 2016 om 15.00 uur een gesprek plaats met kunstenaars Dennis Amatdjais, Kim Hospers, Romy Muijrers en Roosmarijn Schoonewelle.

• Summerschool Lithografie

Vanaf 4 t/m 8 juli is er voor het eerst een ‘Summerschool Lithografie’ in Werkplaats Diepenheim.

• DRAWING FRONT WEEKEND

Op 16 en 17 april 2016 zal in Diepenheim DRAWING FRONT WEEKEND plaatsvinden, een tekeningenmanifestatie voor liefhebbers van hedendaagse tekenkunst.

• Heerlijck Licht

Vrijdagavond 26 tot en met zondagavond 28 februari 2016 vindt een lichtwandeling plaats met kunst, lichtobjecten en –installaties.

• Opening nieuwe tentoonstellingen

Op zaterdag 12 december opent Kunstvereniging Diepenheim drie nieuwe tentoonstellingen met onder meer tekeningen, installaties en ruimtelijk werk van Paul van der Eerden, Ronald Cornelissen, Roderick Laperdrix en een groepstentoonstelling.

• Litho ‘live’ in Werkplaats Diepenheim

Van dinsdag 20 t/m zondag 25 oktober is het mogelijk om een kijkje te nemen in de nieuwe lithografie werkplaats en kan je het proces van lithografie aanschouwen.

• Masterclass Tekenen Paul van der Eerden

Voor de achtste keer organiseert Drawing Centre Diepenheim, onderdeel van Kunstvereniging Diepenheim, een Masterclass Tekenen. Ditmaal zal de Masterclass in het weekend van plaats vinden onder leiding van Paul van der Eerden.

• Kunstmoment 2015

Elk jaar transformeert het Stedeke Diepenheim in de herfstvakantie in een grote open tentoonstellingsruimte. Op vijftig bijzondere plekken tonen honderd professionele kunstenaars hun werk.

• Open Atelier Arcadia ‘Wassen & Weven’

Bekijk en ervaar tijdens dit Open Atelier de werken van alle kunstenaars in de tentoonstelling ‘Arcadia’. Hoe werkt een kunstenaar? Hoe komt een kunstenaar op een idee? Hoe wordt het idee een kunstwerk?

• Presentatie Dwalen door Deep’n

Op donderdag 15 oktober 2015 zal het project Dwalen door Deep’n worden gepresenteerd en zal de automatiek worden onthuld.

• Opening tentoonstelling Arcadia

Op zaterdag 19 september opent Kunstvereniging Diepenheim haar nieuwe tentoonstelling Arcadia, folklore, natuur en de buren.

• Kom Jonas Ohlsson helpen met een groot kunstwerk!

Jonas Ohlsson komt naar Diepenheim op 26 augustus en heeft jouw hulp nodig! Kom langs en bouw samen aan een groot kunstwerk. Jouw creativiteit is onderdeel van het geheel!

• Hosta onderhoudsdag

Help de Hostatuin van Diepenheim weer onkruid vrijmaken! Iedereen die iets heeft met tuinieren of gewoon een gezellige dag wil meemaken is welkom!

• Open Atelier Roderick Laperdrix

Op 27 juni zal Roderick Laperdrix vanaf 12:00 uur de deuren van zijn studio in de Werkplaats Diepenheim open zetten.

• Open Atelier – Samen kunst maken

Bekijk en ervaar tijdens dit Open Atelier het werk van kunstenaar Jonas Ohlsson en werk mee aan een groot kunstwerk!

• ‘After Alexandria’

Tentoonstelling tekeningen naar aanleiding van gedichten van John Brown in ‘After Alexandria’. In samenwerking met de Noord-Ierse dichter John Brown en vijf internationale academies.

• H.C. ten Berge over Breytenbach

Op 31 mei is er een lezing van H.C. ten Berge ter afsluiting van de tentoonstelling ‘Waar de hand zingt’.

• Het geheim van Diepenheim

Op dinsdagavond 24 februari zijn bewoners van Diepenheim van harte welkom in Herberg De Pol om kennis te maken met het project Dwalen door Deep’n en samen hét geheim boven tafel te krijgen.

• Gratis Entree & Finissage

Op 1 maart kunt u gratis de tentoonstellingen bezoeken. Ook is er een kunstenaarsgesprek met Allie van Altena, Pieter Bijwaard, Irina Birger en Marisa Rappard onder begeleiding van Paul Pusch.

• Voorstel kunstwerk met Heidi Linck

Op 11 februari zal Heidi Linck in gesprek gaan met diverse partijen die betrokken zijn bij het realiseren van een kunstwerk.

• Algemene Ledenvergadering

Het bestuur van de Kunstvereniging nodigt u allen uit voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering, die dit keer op dinsdag 16 december 2014 vanaf 20:00 uur plaatsvindt.

• Workshop ‘Droomtuin’

Op de laatste dag van de tentoonstelling ‘Onschuld’ kunt u deelnemen aan een landschappelijke ervaring. Een activiteit met het avontuurlijke thema ‘de droomtuin’.

• Masterclass Tekenen Arno Kramer

Drawing Centre Diepenheim organiseert dit jaar voor de zevende keer een masterclass Tekenen die in het weekend van 13 en 14 september 2014 in Diepenheim zal plaats vinden.

• Speciale Tuinendag

Op 10 oktober zal tijdens Kunstmoment een speciale tuinen dag zijn met een lezing van Cees de Boer over herman de vries en aandacht voor The Non Urban Garden.

• 10e editie Kunstmoment

De 10e editie van Kunstmoment Diepenheim met het thema “Lumineus”. 11 dagen lang professionele kunst van meer dan 100 kunstenaars in bijzonder Diepenheim en omgeving.