Workshop Stripreportage

In deze workshop onder begeleiding van kunstenaar Joris Bas Backer worden gebeurtenissen uit het echte leven omgezet in beeldverhalen en sequentiële tekeningen, daarbij kunnen diverse uitingen ontstaan, zoals autobiografische dagboekverhalen, comics of narratieve journalistiek.

De maker van stripreportages beweegt zich tussen de verantwoordelijkheid van de kunstenaar en de journalist. Waar liggen de ethische en esthetische grenzen tussen het afbeelden van realiteit en fictie? En wat is het verschil tussen een interessante gebeurtenis en een interessant verhaal?

Het definiëren en creëren van een verhaal naar aanleiding van een gebeurtenis wordt in deze workshop besproken. We kijken daarvoor naar het werk van striptekenaars die in dit veld werkzaam zijn, vervolgens is er de ruimte om eigen concepten uit te werken en om zelf strips te maken, in groepsverband en individueel.

Er is daarbij voldoende tijd voor beschouwingen en besprekingen. (Deelnemers worden ook uitgenodigd om eigen werk mee te brengen)

Voor wie?
Studenten of ervaren kunstenaars met een interesse voor strips, comics, beeldverhalen en sequentiële tekeningen

Over Joris Bas Backer
Joris Bas Backer woont en werkt in Berlijn. Hij is geïnteresseerd in vraagstukken rondom identiteit en schrijft verhalen om de wereld begrijpbaar te maken. Hij studeerde af in 2003 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij richtte zich in eerste instantie met name op strips maar inmiddels bestaat zijn werk ook uit projecties, installaties, lezingen en muurschilderingen. Bas Becker is medeoprichter van het collectief Chicks on Comics dat sinds 2008 het bloggen als platform gebruikt om een doorgaande online discussie te voeren. De kunstenaars wonen over de wereld verspreid en posten elk steeds op hun beurt een comic panel.

Joris Bas Backer is één van de kunstenaars in de groepstentoonstelling ‘I who make mistakes on the eternal typewriter’  in Drawing Centre Diepenheim.


Workshop Stripreportage

Zaterdag 4 november 2017 van 11.00 -16.00 uur

€50,-  excl.BTW.  incl. basismaterialen en lunch. Deelnemers kunnen hun favoriete tekenmaterialen en papier uiteraard meebrengen.

 

Werkplaats Diepenheim
De Hagen 3
7478 AJ Diepenheim


Meld je direct aan ->