Cultuurcentrum Herberg de Pol

Historische ontmoetingsplek
De Pol  wordt in 1891 gebouwd als herenhuis, maar slechts 10 jaar later is het pand al in gebruik als herberg en ontmoetingsplek.  Nu deze 19e eeuwse herberg samen met een maalderij en een nieuwbouwzaal een modern cultureel centrum vormt, heeft deze historische plek zijn oude functie als kloppend hart van Diepenheim weer terug.

In Cultuurcentrum Herberg de Pol vindt u:

• Een café-restaurant
  • Een spiksplinternieuwe feest- en theaterzaal met uitschuifbare tribune (ca. 150 zitplaatsen)
  • Een buitenpodium met tribunes voor openluchtvoorstellingen, met zicht op de bleek
  • VVV Hof van Twente, met winkel
  • Een documentatie- en informatiecentrum met informatie over kunstenaars, theatermakers, architectuur, schrijvers, (kunst)tuinen en (oud)-Diepenheim
  • Bibliotheek Diepenheim
  • Kantoren van o.m. Kunstvereniging Diepenheim en Kunsten Op Straat
  • Diverse verenigingen, waaronder historische vereniging Old Deep’n
  • Verschillende podia, zalen, les-, cursus-, muziek- en vergaderruimtes (te huur)

Samenwerking met …
Cultuurcentrum Herberg de Pol is gerealiseerd door KunstWerk Diepenheim, een samenwerkingsverband van Kunstvereniging Diepenheim, Stichting Kunsten op Straat, Stichting Cultureel Erfgoed Hof van Twente en gemeente Hof van Twente, met steun van tal van regionale en (internationale) partners.

Raadhuisstraat 8
7478 AG Diepenheim