Terugblik opening Lithowerkplaats

Op zondag 23 oktober is de lithowerkplaats officieel geopend. Een werkplaats voor studenten aan kunstacademies, voor kunstenaars en iedereen die meer van deze prachtige techniek wil leren. Naast cursussen en masterclasses kunnen ook drukopdrachten uitgevoerd worden. De lithowerkplaats werd officieel geopend door Jeroen Busscher (cultuuraanjager, docent, auteur).

Rondom de opening was er een kleine tentoonstelling georganiseerd met litho’s uitgegeven door Kunstvereniging Diepenheim (Carlijn Mens, Thijs Zweers), litho’s van Jakob Kruijff (1917-2001), uitgaven van Archaeopteryx (Arno Kramer, Sandra Kruisbrink, Ronald Noorman, Rinke Nijburg) en werk van de Printshop (Otto Hetterscheid, Jan Cremer).

Lithowerkplaats Diepenheim wordt mede mogelijk gemaakt door:

– Stichting Jakob Kruijff

– Stichting Archaeopteryx Actuele Grafiek

– Piet Clement

Meer informatie over de lithowerkplaats via www.werkplaatsdiepenheim.nl.

Foto’s: Wim op den Dries