Lentetentoonstellingen Sensing Traces en (Dis)connection geopend

De tentoonstelling van Alexandra Roozen Sensing Traces in Drawing Centre Diepenheim en de internationale groepstentoonstelling (Dis)connection in Kunstvereniging Diepenheim zijn vandaag officieel geopend. Beide Lentetentoonstellingen zijn tot en met 5 mei te bewonderen.

Curator Nanette Kraaikamp en Jef Schaeps (conservator tekeningen en prenten van het Prentenkabinet Universiteit Leiden) heetten vanmiddag alle aanwezigen van harte welkom in het Drawing Centre voor de opening van Sensing Traces. In de solotentoonstelling Sensing Traces van Alexandra Roozen zijn diverse tekeningen bijeengebracht, van experimenten en onderzoeken uit het atelier tot voltooide, doorwerkte varianten. De tekeningen zijn in staat om de toeschouwer als het ware het beeld in te zuigen. Een beeld waarin talloze sporen en lagen van grafiet te ontdekken zijn. Het is een abstracte wereld op papier, vol variatie in enkel zwart, grijs en wit.

De middag vervolgde zich in het expositiegebouw van de Kunstvereniging. Onder leiding van curatoren Alexandra Landré en Karina Kottová richtten hier 13 kunstenaars de groepstentoonstelling (Dis)connection in. Tot stand gekomen door een internationale samenwerking tussen Kunstvereniging Diepenheim en de Jindřich Chalupecký Society uit Tsjechië. (Dis)connection brengt verschillende artistieke posities samen vanuit een gedeelde zorg: hoe kunnen wij samenleven? Het resulteert in een variëteit van installaties, kunstwerken, teksten en videobeelden.

Beide tentoonstellingen werden door de aanwezigen met groot enthousiasme ontvangen. De avond werd informeel voortgezet met een gezamenlijke maaltijd en afgesloten met een gezellige borrel. Hieronder een terugblik van de middag. Wil je (voor publicatie) meer foto’s van de exposities ontvangen, gemaakt door Rik Klein Gotink Fotografie, mail dan naar e.dewitte@kunstvereniging.nl.