Workshop tijdens Museumkidsweek: maak je eigen game in je eigen kunstinstallatie

Kom tijdens de Museumkidsweek naar de Kunstvereniging voor de spannende workshop “… 8, 9, 10! Wie niet weg is, is gezien!”
De workshop vindt plaats op woensdag 23 oktober (herfstvakantie) van 14.00 tot 16.00 uur en is geschikt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Maak tijdens de Museumkidsweek samen een game in een zelfgebouwde kunstinstallatie.

“… 8, 9, 10! Wie niet weg is, is gezien!”

Samen kijken we naar de kunstwerken van kunstenaar Gerbrand Burger in de tentoonstelling Unhide All. Zijn monumentale kunst hangt, staat en omringt de muren van het gebouw van de Kunstvereniging. Een laag gekleurd plafond, een geblokkeerde doorgang en kunst die lijkt te verdwijnen in de muur, je wordt op het verkeerde been gezet in deze installatie.

Met z’n allen bouwen we een eigen installatie in het atelier in Werkplaats Diepenheim, waar we de ruimte veranderen zoals Gerbrand Burger dat ook doet. We stapelen restmateriaal: platen, blokken en stokken, tot installaties, zonder dat er een spijker wordt gebruikt. Vervolgens bedenken een spel in de kunstinstallatie, met eigen commando’s en spelregels. We zoeken, verstoppen en komen tevoorschijn op onverwachte momenten. Ouders mogen aan het einde van de workshop komen kijken, en meespelen als ze durven. Buutvrij!

Datum: Woensdag 23 oktober (herfstvakantie)
Locatie: Kunstvereniging Diepenheim en Werkplaats Diepenheim
Tijd: 14.00 uur – 16.00 uur
Kosten: 5 euro per kind (inclusief materiaal, drinken en lekkers)
Leeftijd: 7 – 12 jaar
Aanmelden: vóór 22 oktober via info@kunstvereniging.nl

De Museumkidsweek is een event georganiseerd door de Museumvereniging, om de jongste generaties te raken, te verrassen en te inspireren met speciale activiteiten in musea door het hele land. Kijk voor meer informatie op www.museumkidsweek.nl.