Masterclass Tekenen Arno Kramer

Drawing Centre Diepenheim september 2014

Drawing Centre Diepenheim organiseert dit jaar voor de zevende keer een masterclass Tekenen die in het weekend van 13 en 14 september 2014 in Diepenheim zal plaats vinden.

Arno Kramer, medeoprichter en curator van Drawing Centre Diepenheim, zal dit maal de begeleiding van de professionele kunstenaars op zich nemen. Kramer is beeldend kunstenaar en heeft zich in de loop der jaren steeds meer toegelegd op tekenen. Daarnaast heeft hij twintig jaar lesgegeven op de AKI Academie voor Beeldende Kunst te Enschede en is onlangs benoemd tot gastprofessor tekenen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunst te Gent, België. Hij stelde meerdere tekeningententoonstellingen samen zoals Into Drawing met 22 Nederlandse kunstenaars. Deze tentoonstelling reisde naar 5 landen in Europa. In 2011 was hij curator van All About Drawing samen met Diana Wind Directeur van het Stedelijk Museum Schiedam waar de tentoonstelling ook te zien was. In maart 2014 opende LONGING in De Pont museum voor hedendaagse kunst in Tilburg en verscheen een substantieel boek over zijn werk bij Uitgeverij De Kunst in Zwolle.

Tijdens de Masterclass wordt in eerste instantie gesproken over de tekeningen die de deelnemers meenemen, en zal er zo mogelijk aandacht zijn voor:

  • tekenen als autonome discipline
  • tekenen als onderzoek en reflectie
  • tekenen en zijn representatie en context

Maar er is ook gelegenheid om te beginnen met nieuwe werk.

De kosten voor het Masterclass weekend bedragen €250,00 per persoon inclusief maaltijden en een overnachting in Diepenheim.

Vanzelfsprekend gaat het om kunstenaars die Tekenen als hoofddiscipline in hun werk hebben. Kunstenaars zullen worden geselecteerd op basis van hun tekenkwaliteiten en er wordt gelet op aanwezig talent bij jonge kunstenaars.

In het verleden organiseerde Drawing Centre Diepenheim Masterclasses tekenen met o.a.  Marcel van Eeden, Shelagh Keeley (Can), Elly Strik, Hanna Nitsch (D), Stijn Peeters en Jans Muskee waarbij de masters groepen van ongeveer 12 professionele kunstenaars begeleiden

Alle kunstenaars zijn inmiddels geselecteerd. Inschrijven is niet meer mogelijk.