Expert meeting voor jonge kunstenaars

In het kader van de huidige tentoonstelling Buiten Westen #2 vindt er op donderdag 20 augustus een “Expert meeting” plaats. Deze meeting is bedoeld voor jonge kunstenaars, (bijna) afgestudeerd of alumni. Zij krijgen deze middag bij Kunstvereniging Diepenheim de kans om tijdens zogenoemde ‘speeddates’ kennis van experts uit het vak te vergaren.

Buiten Westen

De jaarlijkse tentoonstelling Buiten Westen is een initiatief van curator Hélène Webers. Buiten Westen toont werk van startende, veelbelovende kunstenaars afkomstig van academies in het oosten van Nederland. De tentoonstelling heeft tot doel om de kwaliteit van jong talent uit Oost-Nederland zichtbaar te maken voor een breed publiek. De tweede editie is momenteel te zien in Kunstvereniging Diepenheim: Buiten Westen #2. De Expert meeting is een samenwerking tussen Buiten Westen en Kunstvereniging Diepenheim. Het biedt de jonge kunstenaars handvatten om zichzelf en zijn/haar werk te presenteren en zichtbaar te maken.

EExpert meeting voor jonge kunstenaarsxperts
De volgende professionals delen deze middag hun expertise:

Jacko Brinkman is ruim 25 jaar werkzaam in de hedendaagse kunstmarkt. Hij is zakelijk leider van Kunstvereniging Diepenheim. Daarnaast is hij adviseur van bedrijfs- en privécollecties, bestuurslid van stichting Unfair en organiseert pop-up galerieshows in Amsterdam. Je kan hem alles vragen over de kunstmarkt, verzamelaars, collecties, galeries, kunstbeurzen en het prijzen van je werk.

Marlies Leupen geeft interactieve presentatietrainingen en strategisch advies over profilering. Dit doet zij vanuit haar achtergrond en brede praktijkervaring in de kunsten. Weet je wat de essentie is van je werk? Kun je daarover vertellen op een manier dat mensen nieuwsgierig worden en je werk willen zien? Zij leert je hoe je tot een sterk inhoudelijk verhaal komt.

Niek Hendrix is actief als kunstenaar, schrijver over kunst (o.a. Lost Painters). Tevens (gast-)docent op academies, commissielid (waaronder Mondriaan Fonds en Sluyters Prijs) en stelt af en toe tentoonstellingen samen. Zijn praktijk draait om de vraag wat beeldende betekenis is en hoe we onze wereld via beeld begrijpen.

Marian Cousijn is kunsthistoricus en curator. Ze werkte onder meer voor Stedelijk Museum Amsterdam, Tate Modern, De Correspondent en Upstream Gallery. Momenteel werkt ze voor Eye, de Oude Kerk en Full Moon (waar ze mede-oprichter van is). Deze dag zal ze een schrijftafel verzorgen met tips en tricks voor het opstellen van een goede tekst (over je werk).

Emiel van der Pol – Engels is kunsthistoricus, schrijver, galeriehouder van Singular-Art te Nijmegen en adviseur voor het Mondriaan Fonds. Na negen jaar werkzaam te zijn geweest als director van TORCH gallery in Amsterdam besloot hij in 2018 om voor zichzelf te beginnen. Daarnaast is hij schrijver van catalogusteksten en toelatingscommissielid voor This Art Fair. Hij heeft brede ervaring op het gebied van galeries, kunstbeurzen en het maken van een succesvolle fondsaanvraag.

• Ella Buzo: Interactieve tentoonstellingen op het gebied van kunst en technologie

Ella Buzo is projectleider tentoonstellingen en events bij Tetem. En verantwoordelijk voor o.a. de ontwikkeling en organisatie van het tentoonstellingsprogramma en events, het begeleiden van ontwikkeltrajecten van kunstenaars en samenwerkingsprojecten met partners. Naast haar werk bij Tetem ondersteunt Ella de artistieke programmering van The Overkill Festival.

Hélène Webers is zelfstandig curator en kunstadviseur voor de Rijksoverheid. De afgelopen jaren heeft zij zich toegelegd op het creëren van zichtbaarheid voor jong, veelbelovend talent, het ontwikkelen van uitgebreide tentoonstellings-concepten en het realiseren van complexe kunstenaarsinstallaties. Vanaf 2018 organiseert zij Buiten Westen; de jaarlijkse tentoonstelling met jong, veelbelovend talent uit het Oosten van Nederland.
Voorbereiding
De deelnemers van de meeting dienen voorafgaand concrete vragen op te stellen om met de experts te bespreken. De speeddates duren in totaal van 14.00 tot 16.00 uur, waarna de middag met een netwerkborrel wordt afgesloten.

De kosten bedragen € 10,-. Dit is inclusief toegang tot de huidige tentoonstelling Buiten Westen #2, de gelijknamige publicatie, koffie of thee en een drankje nadien. Meld je vóór maandag 17 augustus aan via info@kunstvereniging.nl. Let op: het aantal deelnemers is beperkt, vol is vol.

Bekijk HIER (scroll naar beneden) voor de bereikbaarheid met openbaar vervoer of auto naar Kunstvereniging Diepenheim.