Expositie 1e leerjaar Waerdenborch in Kunstvereniging

KvD-Waerdenborch-9117 Leerlingen van de Waerdenborch hebben bij Kunstvereniging Diepenheim zelf een kunstwerk gemaakt. Gebaseerd op de tentoonstelling Arcadia namen Janine Eshuis en Myriam Knol de leerlingen mee op een rondleiding langs voornamelijk conceptuele kunst. Wanneer is iets een kunstwerk? En hoe bepaal je dat?

De tentoonstelling ‘Arcadia, folklore, natuur en de buren’ gaat over volkskunst en cultuur en nabuurschap. Gebaseerd op het rijke textielverleden van Twente gingen de leerlingen zelf aan de slag met het weven met verschillende materialen. Ze maakten hiervan een zelf ontworpen sieraad.

De kunstenaars zijn met hun sieraad gefotografeerd en deze combinatie is te zien tot en met 25 oktober in Diepenheim.

Ouders en leerlingen worden van harte uitgenodigd om tijdens Kunstmoment in Diepenheim te komen kijken. De toegang tot de tentoonstelling is gratis van 15 t/m 25 oktober.

Wil jij zelf ook een rondleiding krijgen, praten over kunst en zelf een kunstwerk maken?
Kom naar ons Open Atelier op 22 november ->

educatieweven1