Finissage Buiten Westen #2

Zondag 23 augustus is de finissage van Buiten Westen #2. De internationale groepstentoonstelling sluiten we deze middag vanaf 15.00 uur feestelijk af. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Finissage Buiten Westen #2Op zaterdag 29 februari opende gedeputeerde Roy de Witte Buiten Westen #2. Tot grote spijt moest de tentoonstelling na twee weken alweer sluiten, in verband met het coronavirus. Het leek er even op dat de groepstentoonstelling hierdoor helemaal niet meer getoond kon worden. Maar het bleek mogelijk om de duur van de tentoonstelling te verlengen; de slotdag van 1 juni werd 23 augustus. Op 1 juni gingen de deuren weer open, waarna vele bezoekers alsnog konden genieten van de werken van de acht jonge kunstenaars.

Het blijft een onzekere tijd, maar we blikken bij de finissage van Buiten Westen #2 terug op een succesvolle tentoonstelling. Zowel de curator Hélène Webers als enkele kunstenaars zijn deze middag aanwezig in het hoofdgebouw van de Kunstvereniging. De kunstenaars vertellen over de werken die ze hier tentoonstellen. En over hun eigen ontwikkeling die ze sinds de opening hebben doorgemaakt. Een deel van hen was al afgestudeerd en een deel studeerde afgelopen periode af. Onder het genot van een drankje sluiten we samen de tentoonstelling aan het eind van de middag af.

 

 

Buiten Westen #2

Buiten Westen wijkt af van de reguliere route. De titel is ontleend aan de scheepvaart. Wanneer er slecht weer op komst was, kozen zeevaarders vroeger voor een koers die afweek van de reguliere westelijke route: ze raakten ‘buiten westen’. Deze tentoonstelling beoogt de kwaliteit en de zichtbaarheid van jong talent uit de regio Oost-Nederland te vergroten. Buiten Westen wil hun werken toegankelijk maken voor een breed publiek.

De acht jonge kunstenaars zijn geselecteerd vanwege hun overtuigende persoonlijke stijl. Hun werk is eigentijds en van indrukwekkende kwaliteit. De kunstwerken die zij in Buiten Westen #2 tentoonstellen, zijn zeer divers: schilderijen, tekeningen, installaties, digitale media en videokunst. In hun werk manifesteert vakmanschap zich in meerdere gedaanten.

De deelnemende kunstenaars zijn afkomstig van de kunstacademies ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en Enschede, en Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut in Groningen.