Hosta onderhoudsdag – Kom ook helpen!

Vooruitlopend op het tweede werkbezoek van de Nederlandse Hostavereniging op 26 augustus a.s. zoeken wij mensen die ons op 22 augustus a.s. komen helpen het Gazebo, de Hostatuin van Diepenheim, onkruidvrij te maken. Wanneer ons dat lukt, kunnen leden van de Hostavereniging de 1393 soorten hosta’s beter controleren en inventariseren. Iedereen, met of zonder groene vingers, wordt uitgenodigd om aan deze onderhoudsdag deel te nemen. De schoffeldag op 18 juli was erg succesvol. Met zes man/vrouw sterk hebben zeer veel onkruid los gestoken en afgevoerd, maar de klus is nog niet geheel geklaard. Vandaar dat we 22 augustus nog zo’n dag organiseren.

Begin juni is de Nederlandse Hostavereniging speciaal naar Diepenheim gekomen voor het ‘land-art’ project van de Belgische kunstenaar Urbain Mulkers (1945-2002). Op deze dag is een deel van de soorten gecontroleerd en gekeken naar de stand van. Bestuurslid Hans Luiten realiseerde zich al snel dat ze met één dag niet alle 1393 soorten konden inventariseren en opschonen. Ondanks de indrukwekkende collectie verbaasde hij zich vooral over het feit dat ze maar één slak hebben kunnen vinden; ‘de omlijsting van rode beuken en het boomschors beschermen de planten bijzonder goed tegen slakken’.

Op 22 augustus organiseert Kunstvereniging Diepenheim weer een onderhoudsdag met als doel zoveel mogelijk onkruid los te werken en af te voeren. Tijdens deze dag, ruim voorzien van koffie, thee en fris met heerlijke broodjes tussen de middag kan iedereen behulpzaam zijn bij het opschonen van het Gazebo. Iedereen die iets heeft met tuinieren of gewoon een gezellige dag wil meemaken is welkom!

Meld je nu aan! ->

Het programma van die dag ziet er als volgt uit:

09.30 uur Verzamelen in Herberg De Pol voor een kop koffie of thee.

09.45 uur Welkom door Frans de Steur met een uitleg van de werkzaamheden voor die dag

10.00 uur Naar het Gazebo met een taakverdeling van die werkzaamheden

11.00 uur Koffie/theepauze in het Gazebo

12.30 uur Lunch in Herberg De Pol

13.15 uur Opnieuw naar het Gazebo

15.30 uur Einde werkzaamheden

16.00 uur Dank en afscheid met een drankje in Herberg De Pol
Wanneer u die dag slechts voor een gedeelte wilt of kunt meemaken bent u uiteraard ook van harte welkom.

Voor gereedschap wordt gezorgd. Wanneer u liever met uw eigen gereedschap werkt is dat natuurlijk ook prima.