Kunstenaarsgesprek

DF_6954Ter afsluiting van de tentoonstelling DRAWING FRONT Diepenheim vindt op zondag 5 juni 2016 om 15.00 uur een gesprek plaats met kunstenaars Dennis Amatdjais, Kim Hospers, Romy Muijrers en Roosmarijn Schoonewelle. Nanette Kraaikamp en Arno Kramer, curatoren van Drawing Centre Diepenheim, zullen het informele gesprek leiden.

De kunstenaars zijn deelnemers in de groepstentoonstelling ‘DRAWING FRONT’. U kunt voor en na afloop van het kunstenaarsgesprek de werken bezichtigen in het Drawing Centre.

Deelnemende kunstenaars:

Dennis Amatdjais laat zich inspireren door de virtuele werelden van computergames. Het gaat hem daarbij vooral om de tegenstrijdigheid tussen de hyperrealistisch lijkende illusie van een wereld en de ontkenning daarvan in de vorm van bugs, glitches en onvolledigheden in het spel. Hetzelfde komt naar voren in de tekeningen tussen het platte papier en de driedimensionale representatie.

Kim Hospers toont in het Drawing Centre Diepenheim onder meer een aantal werken uit zijn The Channels Series; hyperrealistische tekeningen op diverse papiersoorten waarop vervreemdende stills van televisiebeelden te zien zijn.

Romy Muijrers werkt met neropotlood op papier. Het papier is dikwijls in vormen gescheurd of geknipt en in lagen opgebouwd. Haar tekeningen laten een innerlijke reis zien naar persoonlijke herinneringen aan verloren momenten.

Roosmarijn Schoonewelle maakt tekeningen, muurtekeningen, installaties en illustraties. Voor DRAWING FRONT maakte zij enkele tekeningen en een installatie van tekeningen en objecten. Haar kleurrijke werk balanceert op de rand van abstractie en figuratie.

U bent van harte welkom!

Zondag 5 juni om 14.30 uur inloop, start 15:00 – 16:00 uur

Drawing Centre Diepenheim, Kuimgaarden 1 te Diepenheim.

Toegang: € 4,50, inclusief welkomstdrankje* en entree ticket voor de tentoonstellingen DRAWING FRONT en Gam Bodenhausen in Kunstvereniging Diepenheim, voor leden gratis.

*Bij aanvang krijgt u een welkomstdrankje, overige drankjes zijn op eigen kosten.

Er is meer in Diepenheim op zondag 5 juni!

Politiek in De Pol
D66 fractievoorzitter Alexander Pechtold en burgemeester van Almelo, Jon Hermans (VVD).

Heerlijcke Markt Diepenheim
Heerlijcke Markt Diepenheim: een markt met unieke, creatieve producten en proeverijen van ambachtelijke producten in Diepenheim. Kom ook en laat je verrassen!