Litho ‘live’ in Werkplaats Diepenheim

Normaal wordt beeldende kunst gemaakt in de stille intimiteit van het particuliere atelier van de kunstenaar. Maar niet in Werkplaats Diepenheim. Arno Kramer komt in de week van 20 oktober litho’s maken en hij stoort zich niet als er mensen komen kijken. De litho’s van Kramer zijn de eerste die gemaakt worden in de nieuwe grafische werkplaats van Diepenheim.

 

Van dinsdag 20 t/m zondag 25 oktober tussen 10:00 en 17:00 uur is het mogelijk om een kijkje te nemen in het proces van lithografie. Lithografie is een afdruk van een tekening op een steen; vandaar dat het ook bekend staat als steendruk. In Werkplaats Diepenheim kan het hele proces gevolgd worden:

• Het slijpen van de stenen
• Arno Kramer tekenend en schilderend op de lithostenen
• Het preparatieproces
• Het drukken

Arno Kramer is op dinsdag 20 en donderdag 22 oktober aan het werk, maar daarnaast is Werkplaats Diepenheim de hele week ook geopend om de tussentijdse resultaten te bekijken én is er een expositie van litho’s van Arno Kramer, Marleen Kappe, Nicole Schulze, Ronald Noorman en vele anderen. Niet eerder was het hele lithografische proces zo inzichtelijk als nu.