Masterclass Tekenen door Nik Christensen

Drawing Centre Diepenheim nodigt professionele kunstenaars uit zich aan te melden voor de Masterclass van Nik Christensen op 24 en 25 februari 2018. De tekeningen van Nik Christensen zijn op dit moment te zien in Drawing Centre Diepenheim. Voor meer informatie over zijn werk en solotentoonstelling klik hier.

Professionele beeldend kunstenaars waarbij tekenen een onderdeel vormt van de artistieke praktijk krijgen gedurende het Masterclass-weekend gelegenheid om onder leiding van Nik Christensen het tekenen binnen hun praktijk te verdiepen. Er wordt in eerste instantie gesproken over de tekeningen die de deelnemers meenemen, daarnaast zal er gelegenheid zijn om te werken. Daarbij zal Chistensen technieken  die hij in zijn eigen werk gebruikt aan de deelnemers meegeven, namelijk over het werken met Oost-Indische inkt.  Inkt en kwasten zullen aanwezig zijn.

De selectie voor deelname aan de Masterclass Tekenen vindt plaats op basis van artistieke kwaliteit van het werk. Tijdens de selectie wordt er ook gekeken naar beginnend talent. De uiteindelijke groep van maximaal 12 geselecteerden zal het hele weekend in Diepenheim verblijven, voor een overnachting, maaltijden en materialen wordt gezorgd. De kosten voor de masterclass bedragen € 295,-. Voor studenten/jongeren tussen de 16-21 jaar is het mogelijk deel te nemen voor een gereduceerd tarief van € 150,- (voor deze prijs zijn slechts twee plekken beschikbaar, first come first serve policy). Van de deelnemers wordt verwacht om eigen werk mee te nemen ter bespreking en  naar behoefte eigen materiaal.

 

Aanmelden

Aanmelden kan tot 14 februari 2018 door het sturen van relevante documentatie: portfolio van minimaal vijf afbeeldingen van recente tekeningen, een cv en korte motivatie naar Kunstvereniging Diepenheim t.a.v. Masterclass Nik Christensen, Grotestraat 17, 7478 AA Diepenheim of via www.wetransfer.com naar info@kunstvereniging.nl

Masterclasses  Tekenen worden regelmatig door Drawing Centre Diepenheim georganiseerd. In het verleden hebben Marcel van Eeden (CH), Sheelagh Keeley (CA), Elly Strik (BE), Hanna Nitsch (DE), Stijn Peeters (terugblik Youtube), Jans Muskee (terugblik Youtube), Arno Kramer, Paul van der Eerden en Robbie Cornelissen een Masterclass gegeven.