Open Atelier: ‘Waar de hand danst’

Ben je tussen de 8 en 88 jaar? En lijkt je het leuk om een middag zelf aan de slag te gaan als kunstenaar? Elke laatste zondag van een tentoonstelling organiseert Kunstvereniging Diepenheim een Open Atelier. De activiteit is altijd geïnspireerd op het werk van de kunstenaars uit de tentoonstelling. Iedereen kan mee doen!

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Waar de hand zingt’ van Kunstvereniging Diepenheim zal er op zondag 31 mei een open atelier zijn waarin de bezoekers zelf een kunstwerk kunnen maken.

Op deze middag krijgen de deelnemers een rondleiding door de tentoonstelling ‘Waar de hand zingt’ waarin men de werken van 23 hedendaagse kunstenaars kan bekijken en bespreken. Tijdens de rondleiding is te zien hoe een kunstenaar te werk gaat, waar de ideeën vandaan komen en hoe uiteindelijk het kunstwerk vorm krijgt. De deelnemers gaan vervolgens zelf aan de slag om hun eigen ideeën om te vormen tot een kunstwerk in Werkplaats Diepenheim. Hierbij gaat men als basis met klei aan het werk om een landschap, stad of planeet uit eigen fantasie maken. Deze basis zal vervolgens op papier verder uitgroeien tot een heus kunstwerk.

Bekijk en ervaar tijdens dit Open Atelier de werken van hedendaagse kunstenaars in de tentoonstelling ‘Waar de hand zingt’. Hoe werkt een kunstenaar? Hoe komt een kunstenaar op een idee? Hoe wordt het idee een kunstwerk? Ga aan de slag met de antwoorden van deze vragen in het atelier! Met gekleurde klei beginnen we aan een landschap, planeet of stad. Hoe ziet de wereld in jouw fantasie eruit? In de volgende stap groeit jouw idee verder op papier. Kom jij thuis met jouw eigen werkstuk?

Wanneer: zondag 31 mei 2015 van 14.00 – 16.00 uur

Waar: Werkplaats Diepenheim, De Hagen 3