Opening tentoonstelling: Buiten Westen #2

Op zaterdagmiddag 29 februari openen we de eerste tentoonstelling van het jubileumjaar: Buiten Westen #2.

Onder leiding van gastcurator Hélène Webers, tonen jonge, veelbelovende kunstenaars van academies uit het oosten van het land hun werk. De tweede editie toont werk van Rakshita Bhargava (IN), Jochem van den Wijngaard (NL), Kamilė Česnavičiūtė (LT), Tessa Langeveld (NL) Swaeny Nina Kersaan (NL), Henry Byrne (UK) en Tom van Veen (NL).

In tegenstelling tot voorgaande openingen wordt er deze middag alleen in het hoofdgebouw van de Kunstvereniging (Grotestraat 17) een tentoonstelling geopend. Het expositiegebouw Drawing Centre Diepenheim blijft voor onderhoudswerkzaamheden gesloten.

Buiten Westen #2 wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, het Madeleine Fonds, Fair Practice Fonds, Provincie Overijssel en Gemeente Hof van Twente.

Het programma van de opening:

16.00 uur

• Welkomstwoord door Just Schimmelpenninck, voorzitter Kunstvereniging Diepenheim
  • Opening Roy de Witte, gedeputeerde Provincie Overijssel portefeuille Cultuur & Erfgoed
  • Toelichting Hélène Webers, gastcurator
  • Performance “Big Cut” door Henry Byrne, deelnemende kunstenaar
  • Bezichtiging tentoonstelling Buiten Westen #2

We nodigen u graag uit om aansluitend gezellig aan te schuiven bij de gezamenlijke maaltijd*. De kosten hiervoor bedragen € 17,50 p.p.
*Deelname aan de maaltijd is alleen mogelijk na reservering en betaling vóór vrijdag 21 februari. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen. Reserveren kan via: info@kunstvereniging.nl.