Anatomy of the Digital

Rondleiding ‘Anatomy of the Digital’

Ter gelegenheid van de groepstentoonstelling Anatomy of the Digital, is er op zondag 10 juni 2018 om 17.00 uur een rondleiding met Alexandra Landré, curator Kunstvereniging Diepenheim.

‘Anatomy of the Digital’ toont ruimtelijke werken, sculpturen, installaties en beelden, deels speciaal gemaakt ter gelegenheid van de tentoonstelling. Curator Alexandra Landré neemt je mee door de tentoonstelling en zal het werk van de kunstenaars toelichten en vertellen hoe zij zich verhouden tot de relatie van ‘het digitale’ en het lichaam.

De groepstentoonstelling ‘Anatomy of the Digital’ concentreert zich op de weerbarstige relatie tussen digitale media en het dagelijks leven. Digitale media zijn een hoeksteen geworden van onze alledaagse omgeving en ons handelen. Onzichtbare software en algoritmen die bestaan buiten onze lichamelijke waarneming en onze realiteit, beïnvloeden ons fysieke bestaan wel degelijk direct. De diverse artistieke praktijken verkennen deze wisselwerking, de sporen die deze achterlaat of zelfs nieuw materiaal wat op deze manier ontstaat. Samen brengen de kunstwerken de tegenstrijdigheid van onze menselijke anatomie en ons digitale bestaan in kaart.

Deelnemende kunstenaars zijn: Daleen Bloemers • Joachim Coucke • Kok & Deiman • Thomas Hämén • Ian Paul de Ruiter • Marleen Sleeuwits

U bent van harte welkom.

Alexandra Landré over ‘Anatomy of the Digital’

Zondag 10 juni om 16.30 uur inloop, start 17:00 – 18:00 uur

Kunstvereniging Diepenheim, Grotestraat 17 te Diepenheim.

Toegang: € 4,50 inclusief welkomstdrankje en entree ticket voor de tentoonstelling ‘J’essaye de me reconstruire’ van Ronny Delrue in Drawing Centre Diepenheim, voor leden gratis.