Hedwich Rooks, rondleiding Buiten Westen #2

Rondleiding en kunstenaarsgesprek

Uiteenlopende werken van acht jonge, veelbelovende kunstenaars komen samen in de tentoonstelling Buiten Westen #2. Op zondagmiddag 12 juli leidt Hélène Webers, gastcurator van deze tentoonstelling, de bezoekers rond. Tevens zijn de kunstenaars Tom van Veen, Hedwich Rooks en Jochem van den Wijngaard bij de rondleiding aanwezig. Zij zullen meer vertellen over hun werk en vragen beantwoorden. Tijdens de rondleiding en nadien is er alle ruimte om met de curator en de makers van gedachten te wisselen.

Buiten Westen #2

Buiten Westen wijkt af van de reguliere route. De titel is ontleend aan de scheepvaart. Wanneer er slecht weer op komst was, kozen zeevaarders vroeger voor een koers die afweek van de reguliere westelijke route: ze raakten ‘buiten westen’. Deze tentoonstellingen beoogt de kwaliteit en de zichtbaarheid van jong talent uit de regio Oost-Nederland te vergroten. Buiten Westen wil hun werken toegankelijk maken voor een breed publiek.

De tentoonstelling Buiten Westen #2 is nog te bezichtigen tot en met zondag 23 augustus 2020.

Jonge kunstenaars

De acht jonge kunstenaars zijn geselecteerd vanwege hun overtuigende persoonlijke stijl. Hun werk is eigentijds en van indrukwekkende kwaliteit. De kunstwerken die zij in Buiten Westen #2 tentoonstellen, zijn zeer divers: er zijn schilderijen, tekeningen, installaties, digitale media en videokunst. In hun werk manifesteert vakmanschap zich in meerdere gedaanten.

De deelnemende kunstenaars zijn afkomstig van de kunstacademies ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en Enschede, en Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut in Groningen.

Rondleiding

De rondleiding door de groepstentoonstelling Buiten Westen #2 in het hoofdgebouw van de Kunstvereniging start om 15.00 uur, inloop en ontvangst met een kopje koffie of thee vanaf 14.30 uur.

Voor leden van Kunstvereniging Diepenheim is entree en deelname aan de rondleiding gratis.
Niet-leden betalen € 5,- voor de rondleiding, dit is inclusief een kopje koffie/thee en de publicatie van Buiten Westen. Aanmelden voor zowel het bezoek aan de tentoonstelling als de rondleiding is niet nodig.

De volgende rondleiding met kunstenaarsgesprek vindt plaats op zondag 2 augustus om 15.00 uur. Dan zijn de kunstenaars Henry Byrne, Rakshita Bhargava en Tessa Langeveld aanwezig.