Rondleiding en kunstenaarsgesprek

Uiteenlopende werken van acht jonge, veelbelovende kunstenaars komen samen in de tentoonstelling Buiten Westen #2. Op zondagmiddag 2 augustus leidt Hélène Webers, curator van deze tentoonstelling, de bezoekers rond. Tevens zijn de kunstenaars Henry Byrne (UK), Rakshita Bhargava (IN) en Tessa Langeveld (NL) aanwezig die meer over hun werk vertellen. Tijdens de rondleiding en nadien is er alle ruimte om vragen te stellen aan de curator en de makers van de werken.

Buiten Westen #2

Buiten Westen wijkt af van de reguliere route. De titel is ontleend aan de scheepvaart. Wanneer er slecht weer op komst was, kozen zeevaarders vroeger voor een koers die afweek van de reguliere westelijke route: ze raakten ‘buiten westen’. Deze tentoonstelling beoogt de kwaliteit en de zichtbaarheid van jong talent uit de regio Oost-Nederland te vergroten. Buiten Westen wil hun werken toegankelijk maken voor een breed publiek. De tentoonstelling Buiten Westen #2 is nog te bezichtigen tot en met zondag 23 augustus 2020.

RondleidingJonge kunstenaars

De acht jonge kunstenaars zijn geselecteerd vanwege hun overtuigende persoonlijke stijl. Hun werk is eigentijds en van indrukwekkende kwaliteit. De kunstwerken die zij in Buiten Westen #2 tentoonstellen, zijn zeer divers: schilderijen, tekeningen, installaties, digitale media en videokunst. In hun werk manifesteert vakmanschap zich in meerdere gedaanten.

De deelnemende kunstenaars zijn afkomstig van de kunstacademies ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en Enschede, en Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut in Groningen.

Rondleiding

De rondleiding door de groepstentoonstelling Buiten Westen #2 in het hoofdgebouw van de Kunstvereniging start om 15.00 uur. Vanaf 14.30 uur inloop en ontvangst met een kopje koffie of thee . Voor leden van Kunstvereniging Diepenheim is entree en deelname aan de rondleiding gratis.
Niet-leden betalen € 5,- entree en € 5,- voor de rondleiding, dit is inclusief een kopje koffie/thee en de publicatie van Buiten Westen. Aanmelden voor zowel het bezoek als de rondleiding is niet nodig.