Summerschool Lithografie in Werkplaats Diepenheim 2017

Van 10 tot en met 14 juli 2017 organiseert Kunstvereniging Diepenheim samen met lithograaf Aad Hekker een Summerschool Lithografie. Voor iedereen die zich graag wil laten meenemen in deze boeiende, maar weerbarstige, grafische techniek.

Onder begeleiding van lithograaf Aad Hekker kom je in aanraking met ambachtelijk technieken van lithografie. De Summerschool gaat over het kunstje, niet over de kunst. Meestal hebben de workshops en Summerschool een thema, maar het wonderlijke is dat wij via dat thema altijd bij de basistechnieken van de lithografie uitkomen: Hoe slijp ik een steen? Welke materialen heb ik tot mijn beschikking om beeld te maken? Hoe gaat de preparatie in zijn werk? En te slotte: welke beren vinden we op de weg tijdens het drukken?

Dit wordt de eerste themaloze Summerschool! Welkom!

Afhankelijk van jouw wensen en het aantal dagen dat je meedoet, gaat deze Summerschool Lithografie over:
– tekenen op steen
– schilderen op steen
– Hoe druk ik mooie grijstonen
– Over de schoonheid van de duotoon
– Hoe maak ik kleurenlitho’s

Na inschrijving zullen de deelnemers ingedeeld worden op basis van het aantal gereserveerde dagen en wensen van de deelnemer. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen verkrijgbaar zodat we er voor kunnen zorgen dat iedereen meer dan genoeg ruimte, tijd en persoonlijke aandacht krijgt.

Kosten workshop lithografie
Aantal dagen Prijs per dag Materiaal Totaal in € Gastenverblijf Totaal
      zonder overnachting € 30 per nacht Incl. btw
 5 80 Ca. 10,- 400  120 570