Summerschool Lithografie

Summerschool Lithografie in Werkplaats Diepenheim

Deze zomer organiseert Kunstvereniging Diepenheim samen met lithograaf Aad Hekker voor het eerst een Summerschool Lithografie. Een Summerschool in de periode 4 t/m 8 juli voor iedereen die zich graag wil laten meenemen in deze boeiende, maar weerbarstige, grafische techniek.

Onder begeleiding van lithograaf Aad Hekker leer je de ambachtelijk technieken van lithografie. Je wordt langs alle ambachtelijke stadia geleid. Het slijpen van de steen, hoe maak je een beeld, hoe prepareer je dat en ten slotte: hoe druk je dat af. Afhankelijk van het aantal dagen waarvoor jij je inschrijft leer je meer van het proces. Schrijf je maar voor twee dagen in, dan maak je kennis met de basistechnieken, maar schrijf je jezelf in voor vijf dagen, dan kan je aan het eind van de Summerschool met een kleurenlitho Diepenheim verlaten.

Afhankelijk van jouw wensen gaat deze Summerschool Lithografie over:

• tekenen op steen
  • schilderen op steen
  • hoe druk ik mooie grijstonen?
  • over de schoonheid van de duotoon
  • hoe maak ik kleurenlitho’s?

Na inschrijving zullen de deelnemers ingedeeld worden in de week van 4 t/m 8 juli op basis van het aantal gereserveerde dagen en wensen van de deelnemer. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen verkrijgbaar zodat we er voor kunnen zorgen dat iedereen meer dan genoeg ruimte, tijd en persoonlijke aandacht krijgt.

Kosten summerschool lithografie
alle prijzen incl.btw
Aantal dagen Prijs per dag Materiaal Totaal in € Gastenverblijf Totaal
      zonder overnachting € 30 per nacht incl. overnachting
Eten + fietshuur is op eigen kosten

Je overnacht in de mooie b&b Boerenbed ’t Morshuis (www.boerenbed-t-morshuis.nl) waar ook een centrale keuken aanwezig is. Kamer per twee personen.

Meld je snel aan via: i.wind@kunstvereniging.nl

DF_6711DF_6636