Voorstel kunstwerk met Heidi Linck

Boerderij op drift: voorstel voor een kunstwerk in Diepenheim

Kunst doet wat met je. Helemaal als het in de openbare ruimte staat. Wat komt er allemaal bij kijken voor zo’n kunstwerk er staat? Wat voor meningen spelen daarbij een rol? Op 11 februari zal Heidi Linck in gesprek gaan met diverse partijen die betrokken zijn bij het realiseren van een kunstwerk.

Heidi Linck zocht in de omgeving van Diepenheim naar bevreemdende schaduwplekken. Tijdens haar residency in Diepenheim stuitte zij op een vervallen boerderij aan de Esweg in Diepenheim. De boerderij, waarvan alleen de buitenmuren nog overeind staan, inspireerde Heidi tot deze collage. Voor Heidi is dit beeld geen vrijblijvende fantasie. Zij wil als vervolgstap onderzoeken wat de consequenties zijn als deze gevel daadwerkelijk naar het bos zou worden verplaatst, waar het voortleeft als kunstwerk.

Samen met de boerderijgroep van historische vereniging Old Deep’n, bouwkundig tekenaar Arjan Schutten, Joop Hoogeveen van Kunstvereniging Diepenheim en de Gemeente Hof van Twente gaat Heidi Linck het gesprek aan.

Datum:                11 februari

Aanvang:            20.00 uur

Locatie:                Bovenzaal in Herberg de Pol

Toegang:             Gratis

Programma:

19:00 – 20:00   Mogelijkheid tot bezichtiging expositie Heidi Linck in het Ottenhuis

20.00                   Welkomstwoord door Michiel van der Kaaij, intendant Kunstvereniging Diepenheim
20.05                    Voorwoord door Heidi Linck over haar project
20.15 uur             Voorstellen van alle deelnemers

Aansluitend

Groepsgesprek tussen Heidi Linck, Arjan Schutten (Bouwkundig Buro Schutten), een deskundige van de Gemeente Hof van Twente, Joop Hoogeveen (Kunstvereniging Diepenheim) en de boerderijgroep van Old Deep’n. Gespreksleider is  Michiel van der Kaaij (Kunstvereniging Diepenheim).

+ aansluitend een borrel in het café van Herberg de Pol

dontexist