Artist-in-residence Alex Winters

Square Tattoo
Square Tattoo

Kunstenaar Alex Winters verblijft vanaf 3 januari t/m 28 februari 2017 bij Kunstvereniging Diepenheim in het kader van het artist-in-residence programma van het Mondriaan Fonds.

Tijdens de werkperiode focust hij zich voornamelijk op het proces waarin hij continue nieuwe technieken uitprobeert en hiervan meester probeert te worden. Elk resultaat leidt weer tot een ander vertrekpunt. Hij dwaalt op de grens van zijn eigen logica en probeert deze te verleggen. Hij draait dingen om, waardoor hij materialen anders gebruikt; geen grafiet op papier, maar papier op grafiet. Hij tast zelf gemaakte ruimtelijke objecten af met een potlood, sluit synthesizers aan op tekeningen waardoor je deze kunt beluisteren, gebruikt zijn eigen lichaam als onderdeel van een tekening en vangt zijn kijk op de ruimte in plexiglazen kubussen. De performatieve waarden van zijn tekeningen spelen een grote rol en worden in deze periode onderzocht.

 

‘Als tekenaar sta ik telkens boven op mijn ondergrond en loop er mee heen en weer, vouw het om, haal er stukken af en bevestig het weer elders. Dit alles om te begrijpen wat de kracht is van de tekening. Ik dwaal zonder gum, langs de werkelijkheid van mijn logica.

– Ik ben een tekenaar met een hamer –‘