Overzicht locaties

Kunst in de openbare ruimte is een leidend element voor Kunstvereniging Diepenheim, evenals ruimtelijke kunst. Met exposities, manifestaties en kunst in de openbare ruimte verrast de Kunstvereniging zowel lokale kunstliefhebbers als mensen van verder weg.

Een IVN-wandelroute langs 60 bomen, vijf bijzondere landgoederen rondom Diepenheim, te bereiken per fiets of te voet, en de Zes Kastelen Fietsroute rondom Diepenheim (ca. 30 km) staan garant voor een verrassende, inspirerende natuur- en kunstbelevenis.

Hieronder een overzicht van alle Tuinen, Beelden, de Kunstvereniging, het Drawing Centre en de Werkplaats.

Klik op één van de pinpoints om meer informatie te krijgen over de betreffende locatie of om de route naar deze locatie te krijgen.

• herman de vries: vlindertuin, seringentuin en wintertuin
    “Het gaat bij mij om de zintuiglijkheid, vooral om het ervaren van geuren en de poëzie die daarvan uitgaat”, aldus kunstenaar en bioloog herman de vries.
    Locatie: Broenshof 3, Diepenheim
  • Urbain Mulkers: Het Gazebo van Diepenheim
    Groene collage met een kleine 1400 hostasoorten.
    Locatie: Oude Goorseweg 2, Diepenheim
  • Edward Clydesdale Thomson: Garden Fence
    Diepenheim als één grote tuin, met een hek als scheiding tussen bebouwing en natuur.
    Locatie: Het Elferink 81, Diepenheim
  • Jimini Hignett & Doris Denekamp: If Bees Are Few …
    Een ‘wei van de bij’ met bijenkasten voor levende bijen, maar ook met versteende bijenkasten als symbool voor de uitstervende bij.
    Locatie: 1e Broekweg 6, Diepenheim
  • Jeroen Kooijmans: De Boomtuin
    Magische ‘tuin voor twee’ met mossen en varens, boven in een ca. 250 jaar oude eik.
    Locatie: ’t Schoman 10, Diepenheim
  • Birthe Leemeijer: De onbegrensde tuinen
    70.000 botanische tulpenbollen gaan vanuit Diepenheim de wijde wereld in.
    Diverse locaties in Diepenheim, o.m. Grotestraat 17, Diepenheim
  • Rabattenbos
    Met kunsttuin.
    Locatie: Boven Regge, bij het Twentekanaal
  • Rosarium De Broenshof
    Prachtige rozentuin aan de Regge.
    Locatie: Grotestraat 1, 7478 AA Diepenheim
  • Gasterij De Tuinen
    Volkstuinencomplex en aardbeienkwekerij met restaurant.
    Locatie: Raadhuisstraat 13, 7478 AG Diepenheim
  • BinnensteBuitenBos
    Groene speeloase in het hart van Diepenheim.
    Locatie: Tussen Looiersplantsoen, Kuimgaarden en Doctor C.A.J. Quantstraat