Fietsen en wandelen tussen kunst en tuinen

Diepenheim is uniek: het kleinste stadje van Twente ligt tussen de landgoederen en kastelen. Vlak naast de deur van Kunstvereniging Diepenheim ontspringt de rivier de Regge en in en rond het stadje vind je groene weilanden, strakgeknipte heggen en een heleboel kunst.

De beste manier om van de kunst en natuur te genieten is per fiets of te voet. Om je wegwijs te maken hebben wij een fietsroute en wandelroute ontwikkeld waarmee je de mooiste plekken bezoekt.

De fietsroute voert je 9 km lang door weilanden en bossen langs diverse kunstwerken. Klim via een wenteltrap omhoog langs de de stam van een 250 jaar oude eik om in de kruin op een bankje het uitzicht te bewonderen of bekijk de bewegende ‘Lollies’ van Peter Westen.

De wandelroute is 2 km lang en voert langs diverse kunstprojecten in en vlak buiten Diepenheim. Gebruik je zintuigen in de tuinen van herman de vries en bekijk de unieke groentinten van meer dan duizend verschillende soorten hosta’s in het Gazebo van Urbain Mulkers.

De fietsroute en wandelroute zijn verkrijgbaar bij Kunstvereniging Diepenheim en Drawing Centre Diepenheim en via de shop-in-shop van het VVV Agentschap in Cultuurcentrum Herberg de Pol. De routes kosten €3,00 per stuk.