Groot onderhoud in het Gazebo

De vrijwilligers van de Nederlandse Hosta Vereniging en onze Werkgroep Tuinen hebben het Gazebo weer flink onder handen genomen. Ons oudste landartproject (1998) van wijlen kunstenaar Urbain Mulkers is de rampzalige droogte van de vorige zomer nog niet eens te boven, maar moet zich alweer opmaken voor een nieuwe extreem warme en droge periode. Om het Gazebo in zijn originele staat terug te brengen is het Deltaplan op gesteld.

Voor nu is het vooral taak om het “Hosta-schilderij” te behouden. Om het zo veel mogelijk weer te laten bloeien is er onkruid gewied, de collectie met nieuwe hosta’s aangevuld, twee containers met compost toegevoegd en de tuin flink besproeid. (Foto’s: Nieske den Heijer)