In de media: Jegens & Tevens over FLASHFORWARD

Het online magazine Jegens & Tevens publiceerde vandaag een artikel over de huidige tentoonstelling in de Kunstvereniging: FLASHFORWARD, van Bastienne Kramer. Petra Boonstra, kunstenaar en programmeur beeldende kunst bij Concordia in Enschede, bezocht de overzichtstentoonstelling en schreef het lovende bericht.

“Kramer wil bestaande afbeeldingen van de vrouw zoals die in de afgelopen 30.000 jaar gemaakt zijn, becommentariëren. Dat doet ze op een mooie manier. Niet schreeuwend of agressief maar met helder witte, van details ontdaan en goed geconstrueerde idols. Ze maakt niet zozeer een statement maar legt het aan je voor; dit is hoe de vrouw is afgebeeld, deze poses en deze kleding, deze vormen en deze houding. Net zo goed als kritiek kan het een eerbetoon zijn aan de vrouwelijk vorm. Alle beeldjes in hetzelfde anonieme witte keramiek, zonder gezichtsuitdrukking of emotie, puur de vorm. […] Mijn associaties gaan alle kanten op, en dat is bij een kunstwerk natuurlijk sowieso goed, maar nadrukkelijk bij het werk van Bastienne Kramer.”

Lees hier het hele artikel.