Kunstvereniging Diepenheim richt Fair Practice Fonds op

Draag bij aan een gezonde kunstsector

Kunstvereniging Diepenheim introduceert een eigen Fair Practice Fonds. Een fonds waarbij elke gedoneerde euro volledig ten goede komt aan het honorarium van kunstenaars waarmee zij samenwerkt. “Kunstvereniging Diepenheim is een centrum voor hedendaagse beeldende kunst waar kwaliteit en verdieping centraal staan. Kunstenaars die dit bieden, verdienen daarvoor een eerlijke vergoeding”, stelt zakelijk leider Jacko Brinkman, “daarvoor is dit fonds opgericht.”

Matea Bakula, kunstenaar van de huidige tentoonstelling in de Kunstvereniging, geeft aan: “Bij de Kunstvereniging wordt alles rondom de expositie professioneel geregeld, hier dragen het honorarium en het materiaalbudget aan bij, zo voel je als kunstenaar dat jij en je werk serieus genomen worden. Het is essentieel dat de kunstenaar financieel vergoed wordt, het zorgt dat je veel meer vrijheid ervaart in het maken van artistieke keuzes.”

Liefhebbers van de hedendaagse beeldende kunst, die zich aansluiten bij de gedachte dat kunstenaars recht hebben op een eerlijke vergoeding voor hun arbeid, kunnen begunstiger worden van het Fair Practice Fonds. Hiervoor wordt een minimale bijdrage van €250,- per jaar gevraagd, dit komt direct ten goede aan de kunstenaars waar Kunstvereniging Diepenheim en Drawing Centre Diepenheim mee samenwerken. De Kunstvereniging heeft de status van een Culturele ANBI. Dit betekent dat de bijdrage voor de begunstiger aftrekbaar is bij de aangifte inkomstenbelasting.

Begunstigers hebben gratis entree bij tentoonstellingen (inclusief een gast) en worden uitgenodigd voor feestelijke openingen met een diner en meet & greet met kunstenaars. Een begunstiger is ook direct lid van de Kunstvereniging en geniet zo van voordelen bij aankoop van kunst, speciale edities, evenementen, workshops e.d. Begunstigers kunnen zowel “op naam” als anoniem bijdragen.

Brinkman benadrukt: “Je investeert hiermee in een duurzame kunstenaarspraktijk, in behoud van kwaliteit, in artistieke ontwikkeling, in groei en in innovatie. Samen met jou kunnen wij bijdragen aan een gezonde culturele en creatieve kunstsector.”

Voor meer informatie mail vrijblijvend met zakelijk leider Jacko Brinkman: j.brinkman@kunstvereniging.nl.

IBAN-nummer: NL29RABO0322130034 t.n.v. Kunstvereniging Diepenheim.

 

Foto: Solotentoonstelling Matea Bakula “Between Grace and Fury”. Fotograaf: Rik Klein Gotink.