Artist-in-Residence

Artist-in-Residence is een tijdelijke samenwerking van de Kunstvereniging met Werkplaats Diepenheim en het Mondriaanfonds.

De Kunstvereniging nam in 2018 deel aan de regeling “Tijdelijke Binnenlandateliers” van het Mondriaan Fonds. Twee kunstenaars krijgen twee maanden gastvrijheid in Werkplaats Diepenheim. Rust en ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen.

Met de Tijdelijke Binnenlandateliers wil het Mondriaan Fonds kunstenaars en bemiddelaars de mogelijkheid bieden in een stimulerende omgeving in Nederland bijzonder werk te maken en te komen tot een uitwisseling van ideeën en inspiratiebronnen. Het wil bovendien een bijdrage leveren aan een grotere binnenlandse mobiliteit en zichtbaarheid van kunstenaars. Dit mede vanuit de overweging dat niet alleen verre oorden kunstenaars inspireren of de mogelijkheid bieden hun werk te ontwikkelen of te verdiepen: ook het verblijf in eigen land kan veel opleveren, zowel voor de kunstenaar als voor de plek/regio.

De selectie voor 2018 is gemaakt in overleg met DutchCulture / Trans Artists. Daarbij is gelet op de artistieke mogelijkheden die geboden worden, de belangstelling van kunstenaars voor bepaalde locaties, en de connectie die er wordt gemaakt met beeldende kunst en erfgoed instellingen om de resultaten van de werkperiode voor een breed publiek zichtbaar te maken.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op: Mondriaan Fonds

 

Artist-in-Residence tot op heden:

Sjoerd Westbroek
2018 1 oktober – 31 november

Harm van den Berg
2018 1 juni – 31 juli

Wouter Sibum
2017 maart – mei                       

Alex Winters
2017 januari – februari           

Kim Habers 
2016 september – december  

Sanja Medic
2016 juni – juli 

Gam Bodenhausen
2015 oktober – november   

Roderick Laperdrix
2015 mei – juni 

Heidi Linck
2014 oktober – december

 

De kunstenaars verblijven tijdens hun residentie in Werkplaats Diepenheim.

 

Kim Habers a-i-r Open Atelier

 

Foto header • Sanja Medic in Werkplaats Diepenheim •  foto: Willem Oudenampsen
Foto bovenaan pagina • Alex Winters
Foto halverwege pagina • Wouter Sibum •  foto: Rob Baas
Foto onderaan pagina • Open atelier Kim Habers •  foto: Ton Besling