Vanaf 21 september nieuwe tentoonstellingen

Nicole Wendel • Coredrawing (2/2018) • graphite on paper 200 x 154 cm • 2018 • Foto: Eric Tschernow

Kunstvereniging Diepenheim presenteert vanaf zaterdag 21 september in het hoofdgebouw en in het Drawing Centre nieuwe tentoonstellingen. De opening start om 15.00 uur in Drawing Centre Diepenheim.

Kunstvereniging:
Unhide All – Gerbrand Burger

De eerste solotentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Gerbrand Burger nodigt het publiek uit zich onder te dompelen in zijn werk, om de rijkdom van zijn speelse en verleidelijke werk te ontdekken. De wisselwerking tussen schijn en zijn, tussen gezichtsbedrog en tastbare werkelijkheid zijn terug te vinden in zijn ruimtelijke assemblages. De karakteristieke architectuur van de Kunstvereniging dient hierbij tevens als inspiratiebron.

Drawing Centre:
Embodied Lines – Uli Kürner (D/NL), Liesje van den Berk (NL), Nicole Wendel (D), Katrina Brown (UK)

De groepstentoonstelling brengt tekeningen bijeen waarin de ervaring van het fysieke lichaam centraal staat. Hoe kan een fysieke handeling of lichamelijke sensatie in een beeld worden omgezet en gecommuniceerd? Deze vraag voedt de uiteenlopende artistieke praktijken van de vier deelnemers. Allen verkennen zij via het tekenen het lichamelijke en andersom. Zo kan een dans, wandeling of geste aanleiding zijn voor een performance met grafiet, een ruimtelijk lijnenspel of somatische tekening.