Video: filmteaser Seen by Hand

Tijdens een recente artist in residence-periode in Korea, in het kader van het residence-programma van het Youngeun Museum of Contemporary Art, startte Alexandra Roozen met de serie Seen by Hand. Het is een doorlopend onderzoek dat zich nog in de experimentele fase bevindt op het moment van tentoonstellen in het Drawing Centre, wat het tonen van dit project een intieme aangelegenheid maakt.

In het geval van het project Seen by Hand is het trekken van een reeks potloden, vastgezet in een band, over een vel papier, telkens de startregel. Het menselijke en het machinale komen hier dicht bij elkaar, net als de precaire balans tussen grip en verlies van controle.

In de bijbehorende film Seen by Hand, die in Drawing Centre Diepenheim zijn première in Nederland beleeft, wordt het werkproces in beeld gebracht. Doordat de materialen en gereedschappen middels deze registratie ook hoorbaar zijn, krijgt het tekenen een extra zintuiglijke dimensie. Het auditieve aspect van het tekenen, dat bij het maken altijd aanwezig is, wordt nu ook onderdeel van de tentoonstellingservaring.

Bekijk hieronder de teaser van de film.